Pelerinaj cu 30.000 de motociclete în Polonia

Data publicării:
motociclisti polonia

Liniştea din jurul mănăstirii Jasna Gora a fost tulburată timp de câteva ore de zecile de mii de motociclişti veniţi din toată Polonia pentru a primi binecuvântarea divină. De la cei tineri şi până la cei mai în vârstă, cu toţii speră să fie feriţi de evenimente rutiere neplăcute în următorul an.

„Mulţi dintre ei pleacă deja la drum, unii foarte departe, cum ar fi Vladivostok, Magadan, alţii merg până în Siberia. Ei nici nu se gândesc să meargă atât de departe de familiile lor fără să fie binecuvântaţi”, spune Dariusz Stanczyk, preot catolic.

Locul ales pentru rugăciune este cel mai cunoscut din Polonia, pentru că la mănăstirea Jasna Gora se află o icoană despre care se spune că face minuni.

Este un loc sfânt pentru noi. Aici ne întâlnim şi îi mulţumim Maicii Domnului pentru sezonul de anul trecut şi îi cerem să ne menţină sănătoşi şi în acest an. Fără accidente”, spune un motociclist, Cezary Radlinski.

Ce vrem noi? Aici avem tot ce ne trebuie, prietenie şi dragoste. Nu avem nevoie de mai mult în viaţă”, spune un alt participant la pelerinaj, Antoni Pawlak.

O astfel de întâlnire a motocicliştilor polonezi are loc în fiecare an, de obicei după Paşte, când se marchează începutul sezonului de călătorii pe două roţi pe şoselele din Polonia şi din întreaga lume. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri