Poliția germană a difuzat fotografii cu bărbați suspectați de agresiuni sexuale la Koln

Data publicării:
politie Koln getty images
suspecti 5
suspecti 5

„Investigațiile noastre arată că cei din imagini, într-un caz, și-au încercuit victimele și le-au agresat sexual, încercând în același timp să le jefuiască. În pofida unei atmosfere de teamă, mai mulți martori și victime au reușit să-i fotografieze pe cei acuzați”, se afirmă într-un comunicat al poliției.

Poliția precizează că nu știe în ce loc se află în prezent autorii infracțiunilor.

Circa 1.100 de plângeri au fost depuse la poliția din Koln ca urmare a agresiunilor, în care se afirmă că grupuri de bărbați au încercuit, hărțuit și jefuit femei.

Circa 40% dintre plângeri vizează agresiuni cu caracter sexual, de la hărțuire la viol. Nu este clar câți bărbați sunt în prezent cercetați de către poliție. 
Agresiunile din noaptea de Anul Nou au provocat o dezbatere în Germania în legătură cu modul în care trebuie abordată problema solicitanților de azil găsiți vinovați de infracțiuni și capacitatea țării de a integra 1,1 milioane de migranți care au sosit în 2015.

Luna trecută, primii doi solicitanți de azil judecați în legătură cu agresiunile din noaptea de Anul Nou - unul de origine marocană de 18 ani și al doilea de origine tunisiană de 23 de ani - au primit pedepse cu suspendare pentru furt, iar un al treilea a fost eliberat condiționat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri