Polonia: Duetul franco-german nu mai poate face nimic nou pentru UE

Data publicării:
GettyImages-Beata Szydlo premier Polonia

Foto: Gulliver / Getty Images

„Nu cred că duetul franco-german poate face ceva nou pentru Uniunea Europeană”, a şefa guvernului de la Varşovia pentru postul public de televiziune. „Franța și Germania spun: Să aprofundăm integrarea UE. Iar noi spunem: Nu, nu putem continua pe această cale. Acea UE nu mai există. Britanicii au respins această viziune privind UE la referendum”, a spus Beata Szydlo.

„Da, Uniunea Europeană trebuie să se schimbe, ea are nevoie de un nou tratat, așa că vom propune schimbări. Este nevoie de noi fețe, de o nouă viziune, de o nouă concepție”, a adăugat ea, reluând ideea unui nou tratat lansată de Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului Dreptate și Justiție (PiS), aflat la putere în Polonia.

„Ne aflăm într-o situație în care trebuie să reconstruim UE și să dăm forță Europei. Dacă statele membre lasă UE să se destrame, de acest lucru se va bucura doar Vladimir Putin”, a declarat Beata Szydlo.

Printre propunerile radicale pe care Polonia ar urma să le prezinte marți la Consiliul European este și cea conform căreia rolul principal în UE ar trebui să revină Consiliului, nu Comisiei Europene.

Citiţi şi:

Viitorul UE în viziunea franco-germană: Un superstat cu mai multe viteze

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri