Polonia ar putea participa la lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic prin trimiterea în regiune a patru avioane F-16, a indicat Pawel Soloch, șeful Biroului pentru securitate naționale al președinției.

 

Ne-am declarat pregătiți să participăm la patrule și am propus patru din avioanele noastre”, a declarat Pawel Soloch la postul public de radio Trojka, fiind întrebat despre eventuale misiuni ale aparatelor F-16 poloneze deasupra teritoriilor afectate de conflictul din Siria.

„Detaliile vor fi precizate la nivel tehnic, dar, în orice caz, noi am făcut o astfel de declarație. Ministrul apărării și președintele au confirmat-o”, a adăugat Pawel Soloch, potrivit Agerpres.

El a menționat că angajamentul Poloniei împotriva grupării teroriste Stat Islamic este „expresia solidarității noastre cu restul aliaților”, dar și că, citându-l pe președintele Andrzej Duda, Varșovia așteaptă „aceeași solidaritate în ce privește întărirea NATO la est”.

În aceeași intervenție, Soloch a subliniat că nu se pune problema trimiterii de militari polonezi în Orientul Mijlociu.

Decizia Poloniei de a se alătura operațiunilor împotriva SI a fost menționată în termeni generali miercurea trecută, la Bruxelles, de ministrul apărării Antoni Macierewicz, potrivit căruia detaliile acestei contribuții urmează să fie precizate.

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!