Polonia redeschide ancheta în cazul morţii fostului său preşedinte Lech Kaczynski. Ministrul Apărării susţine că există dovezi noi care indică faptul că avionul nu s-a prăbuşit în urma unei erori de pilotaj, aşa cum a stabilit prima investigaţie, ci s-ar fi dezintegrat în aer, cel mai probabil, în urma unei explozii.

Embed:


Aeronava preşedintelui polonez, cu 96 de oameni la bord, s-a prăbuşit în 2010, în apropiere de Smolensk, în Rusia. Chiar dacă nu a existat niciun raport oficial care să ateste un eventual sabotaj pus la cale de Moscova, autorităţile poloneze au susţinut mereu că Rusia a avut numai de câştigat de pe urma crizei generate la Varşovia de tragedia în care a murit elita politică şi militară a ţării.

Antoni Macierewicz, ministrul polonez al Apărării: „Avionul s-a dezintegrat la aproximativ 19 metri deasupra solului, fără îndoială aceste noi informaţii nu doar că sunt un motiv suficient, dar impun de-a dreptul ca această tragedie să fie investigată din nou. Responsabilitatea Rusiei în acest caz a fost dovedită clar şi fără urmă de dubiu”.

 

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!