Premierul Republicii Moldova demisionează

Data publicării:
gaburici - crop

 

„Ieri am spus că voi veni cu declarații și iată-mă în fața cetățenilor. Consider că cetățenii sunt egali în fața legii, cred că un premier, ca și fiecare dintre cetățeni, trebuie să sprijine o anchetă transparentă. Îmi pare rău că am lăsat atât timp acest subiect cu referire la studiile mele și l-am lăsat ca un instrument al jocurilor politice”, a declarat Chiril Gaburici, citat de UNIMEDIA

Șeful Executivului spune că este împăcat cu sine și cu deciziile pe care le-a luat pe parcurs. „Gestul meu nu este unul politic. Am spus că sunt un manager și am calculat acest gest”, a mai declarat Chiril Gaburici.

Vreau să vadă în demisia mea un pas înainte. Sper că demisia mea va însemna apariţia unei noi majorităţi parlamentare. (...) Îmi doresc ca la baza noului sistem de guvernare să fie pusă lupta cu corupţia şi continuarea investigaţiilor din sistemul bancar”, a spus șeful executivului din Republica Moldova.

Chiril Gaburici a fost audiat joi la Procuratura Generală în cadrul dosarului privind actele sale de studii.

Propus de coaliția proeuropeană, premierul Gaburici se afla în funcție din 18 februarie, când a obținut votul de încredere al Parlamentului grație sprijinului obținut de la deputații comuniști. 

Scurtul său mandat a fost marcat și de scandalul dispariției unui miliard de dolari din băncile Republicii Moldova.

<span id="mce_marker" data-mce-type="bookmark"></span>

Citiți și:

Premierul moldovean riscă să fie pus sub învinuire
Noi proteste de amploare la Chişinău

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri