Propunere scandaloasă a unui primar din Italia. Acesta vrea autobuze separate pentru romi

Data publicării:
primar-italia

Edilul a propus ca o linie de autobuz să fie dedicată celor aproximativ 600 de romi care locuiesc într-o tabără de la periferia oraşului Borgaro Torinese. Mai mult, oamenilor li de interzice să urce în alte mijloace de transport în comun.

Primarul italian se apără în faţa acuzaţiilor de rasism şi spune că romi stabiliţi în zonă comit multe prea multe delicte chiar în mijoacele de transport în comun.

O fetiță de 13 ani care a luat autobuzul pentru a se întorce de la şcoală, ca în fiecare zi, a stat aproape de doi băieţi nomazi, care au încercat mai întâi să-i fure jacheta, după care au încercat să-i fure telefonul. Pentru că nu au reuşit, cei doi au insultat-o şi au agresat-o”, a declarat Claudio Gambino, primarul localității Borgaro Torinese.

Cum era de aşteptat, propunerea edilului nu este pe placul tuturor. Cei mai mulţi îl acuză de rasism.

Orice prostie se întâmplă se dă vina pe ţigani. Dacă se fură ceva, de vină a fost ţiganul”, a spus un tânăr.

edilul spune că planul său viza pur si simplu protecţia localnicilor, nimic mai mult.

Aici nu este vorba de rasism, este vorba de a asigura siguranţa tuturor celor care folosesc transportul public pentru a ajunge la muncă, la şcoală. Trebuie să le putem garanta condiţii de transport normale”, se apără Claudio Gambino.

Decizia înfiinţării unei linii speciale destinate romilor va fi discutată şi de consiului local. Opoziţia socialistă spune că nu este de acord cu această propunere scandaloasă, dar Liga Nordului, o formaţiune anti-imigraţie, o susţine.

Reprezentanţii acestei formaţiuni chiar l-au felicitat pe primar pentru că, spun ei, „a ştiut să asculte populaţia”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri