REACȚII. Marea Britanie: FMI trebuie să ajute Ucraina

Data publicării:
william hague -5818385-AFP Mediafax Foto-Robyn BECK-1

FOTO: MEDIAFAX

Ministrul britanic de Externe William Hague a anunțat pe Twitter că s-a înțeles cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, să facă presiuni pentru un pachet financiar „vital” Ucrainei, care este greu îndatorată.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În urmă cu două luni, președintele Viktor Ianukovici a mers la Moscova pentru a cere ajutor financiar.

Steinmeier a fost unul dintre cei trei miniștri europeni de externe care au mediat un acord între președintele Viktor Ianukovici și opoziție. Ceilalți doi au fost Laurent Fabius, ministrul francez de Externe, și Radislaw Sikorski.

Presa a remarcat că Polonia a înlocuit Marea Britanie, alături de Franţa şi Germania în negocierile de la Kiev, în pofida faptului că Londra a fost un actor central în Europa Centrală. Șeful Biroului Financial Times la Bruxelles, Peter Spiegel, sublinia într-o intervenție la BBC că Marea Britanie, Franţa şi Germania au participat întotdeauna la negocierile cu Iranul şi Siria. Acum, însă, Polonia a înlocuit Marea Britanie, în pofida faptului că Londra a fost un actor central în Europa centrală în ultimii 10-20 de ani. „Este remarcabil faptul că (ministrul britanic de Externe) William Hague nu joacă un rol în (Ucraina). Este un semn al schimbării relaţiilor dintre UE şi Marea Britanie”, a declarat Peter Spiegel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri