Raport al poliției germane: La Koln, situaţia din noaptea de Revelion a fost „haotică şi ruşinoasă”

Data publicării:
GettyImages-politie germania

 

FOTO: Gulliver/Getty Images 

Din raport reiese că autoritățile nu au fost stăpâne pe situație în noaptea de Anul Nou, iar situația generală a fost descrisă drept „haotică și rușinoasă”.

Raportul, realizat de un înalt funcționar, mai arată că polițiștii – care au fost puțini și au avut echipament neadecvat - s-au temut că incidentul s-ar fi putut solda cu răniți grav sau chiar morți. Înaltul funcționar a mai scris că „femeile, singure sau însoțite, au trecut printre grupuri de bărbați aflați într-o puternică stare de ebrietate ca prin „furcile caudine”, o situație ce nu poate fi descrisă”.

Potrivit raportului, femeile agresate au menționat că autorii ar fi fost migranți, dar majoritatea agresorilor nu au putut fi identificați, deoarece forțele de ordine nu au putut gestiona toate evenimentele, atacurile, infracțiunile, întrucât s-au întâmplat prea multe în același timp”. Polițiștii au fost frustrați, dat fiind că nu au putut ajuta fiecare victimă în parte.

Totodată, potrivit Agerpres, deși oficialii au spus că nu există indicii că autorii agresiunilor ar fi refugiați, raportul susține că bărbați în stare de ebrietate și-au bătut joc de polițiști, spunând că sunt solicitanți de azil și au fost invitați de cancelarul Angela Merkel. „Sunt sirian, trebuie să mă tratați cu amabilitate! Doamna Merkel m-a invitat”, ar fi spus un bărbat.


La secțiile de poliție au fost depuse peste 100 de plângeri, trei sferturi dintre ele de natură sexuală, inclusiv două pentru viol. Poliția a confirmat astăzi că 16 persoane sunt anchetate în legătură cu infracțiunile respective, fără să fie făcută vreo arestare, anunță Agerpres.

Recentul val infracțional din Koln a inflamat dezbaterea purtată în Germania despre efectele primirii a 1,1 milioane de migranți anul trecut.

Rămâne neclar dacă atacurile au fost coordonate, chiar dacă poliția a anunțat că investighează legăturile cu o bandă infracțională de nord-africani, cunoscută deja de 18 luni.

Membri ai parlamentului din întreg spectrul politic cer ca făptașii să fie pedepsiți în conformitate cu rigorile legii.

Ministrul justiției Heiko Maas a declarat astăzi că solicitanții de azil care vor fi condamnați pentru agresiune sexuală sau alte infracțiuni sunt pasibili de deportare. Conform legilor actuale, personale condamnate la un an sau mai mult de închisoare pot fi deportate indiferent de originea lor, a afirmat Heiko Maas pentru Funke Media Group.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri