Proteste la Cernăuţi, în Ucraina, unde sute de români au ieşit în stradă şi au blocat drumul spre Kiev, dar şi cel spre Suceava. Motivul protestului: chemarea în armată a aproape 300 de tineri, în baza unui ordin de mobilizare aprobat săptămâna aceasta de Parlamentul ucrainean. Oamenii spun că nu e războiul lor şi că nu vor debloca străzile dacă autorităţile nu le vor lăsa tinerii în pace.

Embed:

280 de tineri din satul Ostriţa, Regiunea Cernăuţi, au fost chemaţi în armată. În semn de protest, sătenii au dat foc ordinelor de recrutare şi au blocat drumul spre Kiev.

„Noi vrem pace, război nu ne trebuie. În Ucraina trebuie să fie pace. Nu avem nevoie să ne plece copiii la război ca să moară. Toţi cei care merg acolo mor, de acolo nimeni nu mai vine viu”, spune un protestatar.

Autorităţile locale au sosit imediat la faţa locului pentru a detensiona situaţia. Oamenii speră că în cele din urmă nu se va recurge, totuşi, la mobilizarea obligatorie.

Proteste au izbucnit şi în alte nouă localităţi din regiune cu populaţie majoritar românească. Ordinele de recrutare au fost emise după ce Parlamentul Ucrainei a aprobat în această săptămână mobilizarea parţială a Armatei pentru a face faţă separatiştilor proruşi din estul ţării. 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!