Rubla s-a oprit din cădere. Cei mai bogaţi 20 de oameni din Rusia au pierdut 8 miliarde de euro în două zile

Data publicării:
russian-rubles

Rubla s-a stabilizat. Cât este de sustenabilă această stabilizare urmează să vedem. Cert este că această liniște aparentă apare după câteva comentarii făcute de Ministerul de Finanțe, care a anunțat că Trezoreria va vinde valută pentru a apăra moneda. În joc ar fi sume mari, peste 7 miliarde de dolari.

Dealerii se întreabă de ce e nevoie să vină Trezoreria cu un asemenea anunț, când Banca Centrală ar avea rezerve de aproape 400 de miliarde de dolari, sau cât or mai fi din ele, fiindcă, să nu uităm, în apărarea monedei naționale Banca Rusiei a aruncat în piață nu mai puțin de 80 de miliarde de dolari.

Ce se va întâmpla în continuare? Dacă e să vorbim de noile sancțiuni care au fost „coapte” la Bruxelles, totul ne arată o continuare a hemoragiei financiare, capitalurile străine din Crimea vor fi obligate să iasă conform noilor sancțiuni, atâtea câte mai sunt acolo. Așadar, vorbim de o economie în mare suferință, care este lipsită și de tratamentul necesar pentru vindecare.

În urma măsurilor pe care le-a luat Bruxelles-ul este foarte posibil să vedem o reluare a deprecierii fiindcă nu există nici măcar un element, în afara de intervențiile, să le spunem sintetice, ale Băncii Centrale și ale Ministerului de Finanțe din Rusia, nu există niciun element, niciun semnal de revenire la normalitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri