Rusia ar putea construi un tunel submarin în strâmtoarea Kerci pentru a ajunge în Crimeea

Data publicării:
harta ucrainei-2

„Anul acesta vom proiecta și vom face studiul de fezabilitate pentru strâmtoarea Kerci. Nu sunt cele mai simple condiții geologice și hidrologice, dar până la sfârșitul anului vom dezvolta câteva opțiuni și o vom alege pe cea mai bună”, a declarat ministrul rus, citat de ITAR-TASS.

„Va fi nevoie de un anumit interval de timp pentru implementarea proiectului, dar în orice caz, în paralel vom construi și un pod cât de curând posibil”, a spus ministrul.

Analiştii au observat că, în ciuda semnării actului de anexare a Crimeei, Vladimir Putin mai are o problemă de rezolvat. Între Rusia şi peninsula situată în sudul Ucrainei nu există nicio legătură terestră, iar Moscova trebuie să construiască un pod de aproape 5 kilometri peste strâmtoarea Kerci. Proiectul ar costa zeci de milioane de dolari şi ar putea fi realizat în trei sau patru ani. Un proiect în acest sens exista deja din perioada președintelui ucrainean Leonid Kucima, la începutul anilor 2000, dar el a fost abandonat odată cu schimbarea regimului de la Kiev adusă de Revoluția portocalie în 2004.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri