Rusia a lansat manevre militare la frontiera cu Ucraina

Data publicării:
Tanc Rusia-AFP Mediafax Foto-HO

Foto: AFP/Mediafax

Unităţile şi diviziile din cadrul forţelor armate intensifică exerciţii pe teren, în poligoane din regiunile Ristov, Belgorod, Tambov şi Kursk”, a anunţat ministerul într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, aceste manevre vor continua până la sfârşitul lui martie.

Ministerul nu a precizat, însă, câţi militari sunt mobilizaţi la aceste exerciţii.

„Scopul principal al măsurilor este verificarea aptitudinii trupelor de efectua exerciţii de luptă în locuri necunoscute şi în poligoane netestate”, a precizat Ministerul rus al Apărării, potrivit Mediafax.

În cursul manevrelor, trupele urmează să efectueze deplasări şi să se asigure că sunt capabile să se deplaseze pe terenuri necunoscute fără să fie reperate. Ele urmează să efectueze şi exerciţii de tir de luptă.

O serie de înregistrări video şi fotografii postate pe Internet prezintă deplasări de blindate, fără să fie posibil să se stabilească în mod exact unde se desfăşoară deplasările.

Ministerul a declarat totodată, pentru agenţia oficială Itar-Tass, că alte exerciţii ale unor unităţi de paraşutişti, la care participă aproximativ 4.000 de militari, 36 de avioane şi aproximativ 500 de vehicule militare se desfăşoară în regiunea Rostov.

Miercuri, adjunctul ministrului rus al Apărării, Anatoli Antonov, a anunţat că Moscova a autorizat Ucraina să efectueze un zbor de observare în spaţiul aerian rus, pentru a se asigura că nu există o ameninţare la adresa securităţii Ucrainei, fără să precizeze însă când va fi efectuat zborul.

Rusia a efectuat deja, în peroada 26 februarie-6 martie manevre în districtele militare Central şi Vestic.

.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri