Rusia va cheltui 174.000 de euro pentru conservarea corpului lui Vladimir Lenin în Piața Roșie

Data publicării:
GettyImages-83280882

 

Mausoleul lui Lenin din Piața roșie. Foto: Gulliver/GettyImages

De la moartea sa, în 1924, cadavrul îmbălsămat al lui Vladimir Lenin este expus public într-un mausoleu din Piața Roșie din Moscova, într-un sicriu de sticlă.

Site-ul de știri rus RBK menționează o acțiune de natură "biomedicală" pentru a explica suma atât de ridicată. A fost desemnată deja firma căreia îi revine sarcina de a efectua sensibila lucrare, dar numele ei nu a fost anunțat deocamdată.

Din 1924, misiunea de conservare a corpului a revenit aceluiași laborator rus. Din doi în doi ani, corpul a fost scufundat într-o baie de alcool, glicerină și acetat de potasiu. Genele lui Lenin au fost înlocuite în trecut, le fel procedându-se și cu pielea.

Suma alocată acestei operațiuni a declanșat o polemică pe rețelele de socializare, mulți cetățeni ruși dorind ca Lenin să fie înmormântat ca să poată avea un adevărat mormânt și nu să fie expus în continuare într-un sicriu de sticlă.

Potrivit unui sondaj realizat recent, 62% dintre ruși sunt în favoarea înmormântării conducătorului revoluției din 1917.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri