Salah Abdeslam dezvăluie de ce nu s-a aruncat în aer la Paris

Data publicării:
abdeslam salah

Mohamed Abdeslam şi-a vizitat fratele în închisoarea din Belgia unde este închis înaintea extrădării în Franţa şi a vorbit cu el timp de o oră. În timpul acestei conversaţii, Salah Abdeslam a spus că are regrete în legătură cu cele întâmplate. De asemenea, teroristul de 26 de ani a spus că în mod intenționat nu a detonat vesta cu explozibil pe care o purta, ca să nu provoace şi mai multe victime.

„Dacă voiam, ar fi fost mai multe victime”, ar fi declarat teroristul. „Din fericire, n-am mers până la capăt”, a adăugat el. Salah Abdeslam i-a mai spus fratelui său că a fost atras în acest proiect de cunoștințe de-ale sale, dar în niciun caz nu a fost cel care a planificat atentatele și nici măcar nu a știut, la început, ceea ce se va petrece. Totuși, a recunoscut că în seara de 13 noiembrie 2015 purta o centură cu explozibili. 

În ceea ce privește atentatele din Belgia, el a negat orice implicare. Salah este la curent cu atentatele din 22 martie numai pentru că are un televizor în celula sa, potrivit fratelui. 

Mohamed Abdeslam a mai declarat BFMTV că fratele său este obosit și se deplasează cu greu. A fost, într-adevăr, rănit de forțele de ordine atunci când a fost reținut, la 18 martie.

A fost pentru a doua oară când Mohamed Abdeslam l-a putut vizita în închisoarea din Belgia pe fratele său.

Salah Abdeslam urmează să fie extrădat în Franţa. Tânărul a spus deja că va coopera cu autorităţile franceze şi că nu vrea să fie judecat în Belgia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri