Şase suspecţi de terorism, reținuți în Ungaria 

Data publicării:
budapesta

ACTUALIZARE. Ungaria a anunţat marți seara că a reţinut şase suspecţi de terorism.

Este vorba despre două grupuri separate, despre care nu e clar dacă au legătură.

Patru dintre suspecţi au fost prinşi cu arme automate, iar ulterior, la domiciliul unuia dintre ei, s-a descoperit un adevărat laborator folosit pentru producerea de bombe pe care ar fi urmat să le folosească în atacuri teroriste.

Alţi doi au fost arestaţi având asupra lor arme automate, muniţii şi amortizoare.

Şeful poliţiei antitero de la Budapesta, citat de Reuters, a refuzat să dezvăluie naţionalitatea celor şase, dar a spus că acest caz are ramificaţii internaţionale. Doi dintre suspecţi au fost plasaţi în arest, iar ceilalţi patru vor fi audiaţi  miercuri de un tribunal.


Agenţia Reuters îl citează pe şeful poliţiei antiteroriste de la Budapesta, care spune că asupra suspecţilor au fost găsite arme automate.

Mai mult, forţele speciale maghiare au descoperit un laborator pe care cei şase îl foloseau pentru producerea de bombe pe care ar fi urmat să le folosească în atacuri teroriste. Într-un automobil în care se aflau patru dintre cei şase suspeţi au fost găsite, de asemenea, arme şi muniţie.

După toate probabilităţile, suspecţii se îndreptau către Budapesta. Deocamdată, forţele de ordine nu au dat informaţii despre identitatea celor reţinuţi, dar au precizat că acest caz are legătură cu ameninţările internaţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri