Scandal de corupție în Spania. Opoziția cere demisia premierului, acesta nu pleacă din guvern

Data publicării:
mariano

În cotidianul El Mundo au apărut noi dezvăluiri legate de implicarea premierului Mariano Rajoy în scandalul finanţărilor ilegale ale Partidului Popular, caz în care fostul trezorier al partidului este arestat. Luis Barcenas se va prezenta astăzi în faţa judecătorului.Tot azi, Mariano Rajoy a anunțat că nu demisionează.

Actualizare 17.37. Premierul Mariano Rajoy a fost întrebat, în timpul unei conferințe de presă susținute împreună cu omologul său polonez, Donald Tusk, dacă se simte șantajat în vreun fel. Premierul avea răspunsul pregătit și l-a citit în conferință. El a răspuns că nimeni din guvern nu se simte șantajat, adăugând că singura preocupare a executivului vizează revirimentul economiei. Mariano Rajoy a mai spus că nu va demisiona în urma dezvăluirilor făcute de presă referitoare la aşa numitele plăţi ilegale către lideri ai Partidului Popular, în perioada 1997-2010.  

El Pais spune că la PP e alarmă generală în așteptarea declarațiilor lui Barcenas

Barcenas și-a schimbat avocatul pentru că că prin cei vechi PP i-a propus un pact, spunând că dacă va vorbi și soția sa va ajunge la pușcărie, dacă va păstra tăcerea atunci singurul demis va fi ministrul justiției, care ar urma să fie destituit înainte de vacanța de vară.

Pactul a fost refuzat de Barcenas, care acum prezintă judecătorului documentele oficicale ale contabilității paralele a PP, ce demonstrează că liderii au primit bani negri pe care i-au ascuns de autorități.

Citiți și Noi dovezi contra lui Mariano Rajoy. Premierul spaniol încolţit de presă în scandalul de corupţie  

Scandal de corupţie în Spania. Fostul trezorier al partidului de la guvernare a fost arestat

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri