Scopul teroriștilor din Belgia: să răpească o persoană importantă și să o decapiteze

Data publicării:
teror belgia politie - 7228483-AFP Mediafax Foto-MARCEL VAN HOORN

FOTO: AFP/Mediafax Foto

Identitatea persoanei vizate de teroriști nu este clară. Potrivit unor surse judiciare apropiate dosarului, ar fi vorba despre un magistrat sau înalt funcționar al poliției.

Poliția și Siguranța Statului știau despre operațiune de mai multe săptămâni și puseseră sub supraveghere gruparea teroristă. Aproape toți din celulă erau foști luptători în Siria.

Belgia se teme de noi atacuri teroriste

„Această celulă era operațională și avea planuri concrete pentru a întreprinde atacuri. Săptămâna trecută a fost determinantă, a trebuit să acționăm”, a declarat joi seară procurorul general Eric Van Der Sypt. Potrivit anchetatorilor, era o chestiune de ore sau cel mult de zile până când suspecții urmau să treacă la acțiune. Aceștia așteptau sosirea la Verviers a unui lider care trebuia să conducă întreaga operațiune. Autoritățile au așteptat sosirea acestuia și apoi au lansat asaltul. Deocamdată nu se știe dacă acesta este una dintre cele două persoane care au fost ucise sau dacă este bărbatul rănit și arestat.  

Operațiuni antiterorism în Belgia împotriva unor grupări care pregăteau atentate. Doi presupuși teroriști au fost uciși
Un belgian suspectat de legături cu al-Qaida e interogat în Yemen

Un belgian suspectat de legături cu al-Qaida este deținut în prezent în Yemen. El a fost arestat la Sanaa, cu câteva zile în urmă, având asupra lui materiale de propagandă în favoarea al-Qaida, și este audiat de serviciile de imigrație din Yemen.

Bărbatul a fost arestat la începutul lunii ianuarie împreună cu un somalez și un portughez.

Potrivit unei surse din Yemen, belgianul locuia de ceva timp în Yemen și urmează să fie repatriat. Oficial, ambasada Yemenului la Bruxelles spune că nu știe nimic despre acest caz, informează RTL.be.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri