Serbia: 79 de persoane, inclusiv un fost ministru, arestate pentru corupție

Data publicării:
CATUSE 2 20 1

 

Aceste persoane au comis din 2004 mai multe fapte de corupție, abuz de putere (...) care le-a permis să fure peste 100 de milioane de euro. Printre cei arestați se numără un fost ministru, mai mulți foști înalți funcționari, primari și foști primari, precum și directori ai unor mari companii”, a declarat Stefanovic, care l-a identificat pe fostul ministru doar după inițiale — S.M. Potrivit site-ului de internet al cotidianului Blic, ar fi vorba despre Slobodan Milosavljevic, fost ministru al comerțului în timpul guvernului democrat proeuropean al defunctului premier Zoran Djindjic, asasinat în martie 2003.

Stefanovic a declarat că ancheta împotriva suspecților „s-a intensificat în cursul anului trecut”. Poliția mai caută încă cinci suspecți, a adăugat el. „Este vorba despre cea mai mare operațiune care a vizat sufocarea corupției și a delictelor financiare. Lupta noastră împotriva corupției nu va ține cont de apartenența la niciun partid politic și nici de funcția” pe care o dețin suspecții, a continuat ministrul sârb.

Anunțul despre aceste arestări survine la două săptămâni după ce Serbia a deschis, la 14 decembrie, primele două capitole de negociere în vederea aderării la Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri