Situaţia din Ucraina: Discuţii la nivel înalt

Data publicării:
ucraina tanc

Liderii occidentali vor o întărire a misiunii OSCE în Ucraina, pentru a asigura aplicarea rapidă a acordului de la Minsk şi încetarea focului.

Cei şase lideri occidentali care au participat la videoconferinţa dedicată situaţiei din Ucraina au convenit că este necesară o reacţie puternică a comunităţii internaţionale în cazul în care acordul de pace semnat luna trecută la Minsk va fi încălcat.

Cancelarul german Angela Merkel a lansat deja o invitaţie pentru o reuniune la Berlin, la care ar urma să participe Francois Hollande, Petro Poroşenko şi Vladimir Putin. Liderul rus nu a răspuns invitaţiei, iar presa rusă scrie că e puţin probabil să o accepte.

Bombardamentele continuă, răzleţ, în oraşul Doneţk şi în apropierea acestuia. Aeroportul internaţional este distrus aproape în totalitate şi se află acum sub controlul rebelilor proruşi.

„Acum depunem eforturi pentru a recupera cadavrele luptătorilor ucişi. Ei au fost un fel de eroi pentru tabăra adversă, li se spunea "cyborgi". Dar de ce nu vor ei (n.r. - ucrainenii) să adune cadavrele? Probabil pentru că vor să ascundă realitatea”, a declarat Vladimir Kononov, autoproclamatul ministru al Apărării din Doneţk.

În Parlamentul de la Kiev au avut loc din nou violenţe. Scandalul a fost iscat de doi parlamentari, cândva foşti colegi în cadrul Partidului Radical. Faptul că unul dintre ei a abandonat partidul l-a enervat la culme pe colegul său de Parlament, care a încercat să îl scoată cu forţa din sala de plen.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri