Spania. Aeroport ultramodern de un miliard de euro vândut cu 100 de milioane de euro

Data publicării:
Aeroportul Ciudad Real

 

În anii în care economia Spaniei creștea cu procente ce depășeau 10% pe an, autoritățile din Castilia la Mancha au construit un aeroport ultramodern aflat la doar 225 de km de Madrid, unde aterizează și decolează zilnic sute de avioane.

Nimeni nu s-a gândit atunci ce atractivitate ar putea avea un aeroport aflat la doar 15 minute de zbor de capitala Spaniei.

Aeroportul din Ciudad Real are una dintre cele mai lungi piste din Europa fiind capabil să primească fără probleme și celebrele Airbus A380.

De la inaugurarea din 2009 puține avioane au aterizat pe acest aeroport. Au fost vremuri cu trei curse saptămânale și acelea având bilete subvenționate de autoritățile locale, a transmis Ciprian Bălțoiu, corespondentul Digi24 la Madrid.

Din păcate situația de la Ciudad Real nu este unică pentru Spania. În Llerida, nordul Cataloniei există un aeroport, construit cu 100 de milioane de euro, pe care aterizează săptămânal doar 2 avioane.

Iar la Castellon, un alt aeroport de sute de milioane de euro a fost inaugurat cu mare fast însă imediat după aceea s-a constatat faptul că pista a fost proiectată greșit astfel încat este imposibilă aterizarea vreunui avion.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri