Spania a ridicat nivelul de alertă antiteroristă: „E o măsură normală”

Data publicării:
Soraya Saez de Santamaria vicepresedinte guvern Spania

(Soraya Saenz de Santamaria, vicepreședintele guvernului spaniol)

Vicepreședintele guvernului spaniol Soraya Saenz de Santamaria a declarat că „risc 0 pentru o țară precum Spania nu există” și a felicitat serviciile de securitate din Spania pentru felul în care controlează situația din țară, transmite Ciprian Bălțoiu, corespondent Digi24 la Madrid.

Soraya Saenz a mai spus că ridicarea nivelului de alertă antiteroristă este o măsura normală având în vedere cele întâmplate in Franța, țară vecină Spaniei și că în principal această măsură înseamnă creșterea vigilenței, mai ales în zona elementelor de infrastructură care țin de siguranța națională. 

În capitala Spaniei, ieri, clădirea publicației El Pais a fost evacuată pentru o oră, după ce în sediu a fost găsit un pachet suspect.

În Paris, încă de ieri nivelul de alertă a fost ridicat „alertă atac terorist”, ceea ce înseamnă că în tot orașul sunt patrule ale poliției și armatei, în special în locurile publice: metrou, piețe publice și gări. Forțele de ordine opresc mașini pentru verificări la întâmplare, iar acest lucru probabil că se va întâmpla atâta timp cât principalii suspecți sunt în libertate.

Citiți și:
Atac terorist la Paris. Emil Hurezeanu: Nu e un atac la întâmplare ca în Marea Britanie sau Spania
Cele mai sângeroase atacuri teroriste în Europa ultimelor două decenii

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri