Traian Băsescu: Tot armata îl va da jos pe Erdogan

Data publicării:
islamizare turcia - GettyImages-576799800

Declaraţiile au fost făcute în emisiunea „În faţa ta” de la Digi24, pe care o puteţi urmări duminică, de la ora 13:05.

Ce face Erdogan nu e o evoluție a poporului turc. A sădi din nou islamismul și a duce islamismul în interiorul instituțiilor statului și a începe să ghideze viața turcilor după Coran, asta e una, dar eu aș privi Turcia prin riscurile de instabilitate, e o involuție socială odată cu revenirea la islam”, a spus fostul președinte.

Pe de altă parte, Traian Băsescu spune că a avut o relație foarte bună cu Tayyip Erdogan în perioada în care acesta a fost premier.

E un om instruit, cu experiență politică enormă, însă a dat în această boală a reislamizării Turciei”, a declarat Traian Băsescu.

Am o experiență de zece ani (ca președinte - și știu cât de iluzorie poate fi puterea dată de stradă – azi o ai, mâine nu o ai, puterea reală ți-o dau instituțiile focusate pe acte democratice, asta înseamnă forță reală continuă”, a adăugat fostul șef al statului.

Turcia a anunțat duminică noi măsuri ca urmare de puciului eșuat din 15 iulie. Au fost închise 35 de instituţii medicale, peste 1.000 de şcoli şi universităţi private, peste 1. 200 de fundaţii şi asociaţii. Toţi cei suspectaţi de implicare în tentativa de lovitură de stat vor putea fi reţinuţi până la 30 de zile fără a li se aduce vreo acuzaţie oficială, au mai precizat autorităţile de la Ankara. Sunt zeci de mii de persoane reținute, fie că sunt ele din armată, administrație, justiție și învățământ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri