Turcia: Operațiune aeriană care vizează două nave turcești ce încearcă să ajungă în apele teritoriale grecești

Data publicării:
avion bun

Avioanele de luptă F-16 „desfășoară o operațiune împotriva a două nave ale Gărzii de coastă în privința cărora s-a stabilit că încearcă să treacă în apel teritoriale ale Greciei”, scrie Dogan, fără a preciza cine se află la bordul acestora.

Armata turcă a afirmat după lovitura de stat eșuată de vineri noapte că nu există echipamente militare care să lipsească și că se află pe deplin în controlul situației, notează Reuters.

Un oficial turc a declarat pentru AFP că nu poate confirma pentru moment această informație.

„O navă a Marinei grecești a fost trimisă în apropiere de Insula Symi (în Marea Egee), însă nimic nu poate confirma venirea militarilor turci către această insulă”, a declarat o sursă guvernamentală elenă.

Insula grecească Symi se află în apropierea stațiunii turcești Marmaris (vest), unde se afla președintele Recep Tayyip Erdogan vineri seara în momentul declanșării tentativei de lovitură de stat. El a afirmat că a reușit să scape dintr-un atac al unui comando de puciști, în momentul în care părăsea Marmaris pentru a merge la Istanbul.

„Dacă rămâneam 10, 15 minute mai mult la hotel, ei m-ar fi ucis, răpit sau reținut”, a declarat el într-un interviu difuzat luni seara târziu de canalul american CNN.

Potrivit presei turce, autoritățile îi caută pe membrii acestui comando care s-ar ascunde în regiunea Bodrum (sud-vest).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri