Forțele de securitate din Turcia au reținut marți, la granița cu Siria, zece presupuși membri ai grupării teroriste Stat Islamic, între care un kamikaze care avea asupra sa explozibili. Alte trei arestări au avut loc la Istanbul, în timp ce trei presupuși teroriști sunt dați în urmărire.

Suspecți arestați la graniță Foto: aa.com.tr

Indivizii arestați la graniță sunt străini și au fost prinși în timp ce încercau să intre ilegal pe teritoriul turc. Doi dintre ei au fost răniți într-un schimb de focuri cu armata turcă. Alți trei indivizi au reușit să fugă. Una dintre persoanele arestate avea asupra sa o centură cu explozibil, gata să fie folosită.

Suspecți arestați la Istanbul FOTO: dha.com.tr

Pe de altă parte, la Istanbul, poliția a reținut marți alți trei presupuși jihadiști – un turc, un irakian și un sirian.

Suspecți căutați FOTO: dha.com.tr

Arestările au fost făcute în condițiile în care autoritățile caută trei cetățeni turci care, potrivit presei, ar fi primit ordin din partea organizației teroriste Stat Islamic să comită atentate în locuri publice frecventate, în special la Istanbul.

Sâmbătă dimineață, un kamikaze s-a aruncat în aer pe celebrul bulevard pietonal și comercial Istiklal, din centrul Istnabulului. Cinci persoane au murit, între care patru străini – trei israelieni, dintre care doi aveau și cetățeni americană, și un iranian. Alte 39 de persoane au fost rănite.

Atentatul a intervenit la șase zile după un alt act terorist, comis la Ankara și soldat cu 37 de morți. Acest din urmă atentat a fost revendicat de o grupare radicală kurdă apropiată Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).  

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!