Decizii UE de natură să irite Rusia

Data publicării:
eu steag uniunea europeana GettyImages-457787428-1

©FOTO: Gulliver/GettyImages

Italia ceruse ca liderii europeni să dezbată subiectul sancțiunilor împotriva Rusiei, care afectează sectoare întregi din economia rusă, și să nu prelungească automat sancțiunile.

Pentru a combate extremismul și radicalismul avem nevoie și de Rusia”, a subliniat premierul Matteo Renzi, cel care, recent, aprecia că „abordarea antirusă nu duce nicăieri”.

Decizia prelungirii sancțiunilor a fost luată la nivelul ambasadorilor celor 28 de state membre și va fi aprobată oficial luni. Ea intervine într-un moment delicat, când comunitatea internațională încearcă să negocieze cu Rusia o soluție pentru Siria.

Sancțiunile vor fi valabile până la 31 iulie 2016.

Pe de altă parte, statele membre au aprobat și o propunere a președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, de a elimina vizele pentru călătoriile de până la 90 de zile pentru cetățenii din Ucraina, Georgia și Kosovo. Această măsură trebuie să primească aprobarea Parlamentului European și nu va intra în vigoare decât după câteva luni.

Regimul liberalizat al vizelor este valabil numai pentru spațiul Schengen, format de cele 22 de țări ale UE cărora li se adaugă Norvegia, Elveția, Islanda și Liechtenstein.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri