Ucraina trimite o săgeată spre Rusia exact când îi e lumea mai dragă. Kievul a decis să tripleze tariful pentru transportul gazului rusesc spre Uniunea Europeană, în condiţiile în care Rusia deja încasa mult mai puţini bani din energie. Presa din Ucraina scrie că pentru transportul a o mie de metri cubi de gaz pe o distanţă de o sută de kilometri, compania de stat Naftogaz cere acum 7,9 dolari, comparativ cu 2,7 dolari cât era preţul anul trecut.

Embed:

Este, poate, cel mai virulent atac al Ucrainei, care până acum a stat la primire în războiul cu Rusia. De trei ori la rând a văzut cum Moscova încearcă să o scoată de tot de pe harta distribuţiei de gaze din Europa. Rusia a încercat să scurtcircuiteze Ucraina cu ajutorul conductelor SouthStream,TurkishStream şi NordStream testând practic fiecare rută ocolitoare posibilă. Fără succes însă.

În momentul de faţă, o treime din gazul consumat de europeni vine din Rusia, iar jumătate din aceste cantităţi tranzitează Ucraina.

Europa face însă eforturi de diversificare a surselor de gaz, în special prin investiţii în terminalele de gaz natural lichefiat, în care pot sosi nave cu gaz din orice colţ al lumii.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!