Ultranaționalistul sârb Voislav Șeșeli a dat foc drapelului Croaţiei în centrul Belgradului

Data publicării:
seseli da foc steagului croatiei - b92

FOTO: b92

„Trimit un mesaj statului croat ustaş”, a declarat Șeșeli în faţa presei şi a zeci de susţinători care l-au aplaudat în momentul incendierii drapelului Croaţiei.

Imediat după acest gest, Procuratura Generală a anunţat că a deschis o anchetă penală pe numele lui Voislav Șeșeli pentru incendierea drapelului statului croat.

„M-am bucurat să aud vestea. Este vorba de un alt semn că (premierul) Aleksandr Vucici îşi pierde capul şi nu ştie ce face”, a comentat liderul Partidului Radical Sârb.

„Croația a ocupat Republica Sârbă Krajina, a comis un genocid împotriva sârbilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi a izgonit sute de mii de sârbi”, şi-a justificat Șeșeli gestul incendierii drapelului croat.

Referindu-se la decizia TPI (Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie) de a-l rechema în celula de la Haga, ultranaţionalistul sârb, acuzat de crime de război, a declarat că a primit citaţia în sârbă, dar nu va coopera.

Voislav Șeșeli a fost eliberat provizoriu în noiembrie 2014, din motive de sănătate, după mai mult de 11 ani în detenţie fără un verdict. Luni, însă, Camera de Apel a ordonat Camerei de Judecată să revoce imediat decizia de eliberare şi să dispună revenirea lui Șeșeli în închisoare, o decizie salutată de autorităţile de la Zagreb.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri