Metrou deraiat la Moscova: 21 de morţi și peste 160 de răniți 

Data publicării:
metrou

Accidentul a avut loc la o oră de vârf, când foarte mulţi navetişti merg cu metroul la muncă. La scurt timp după ce trenul a plecat din staţie, conductorul a frânat brusc.

Mai multe vagoane au sărit de pe şine si s-au izbit de peretii tunelului. Au urmat momente de panică.

Martorii povestesc scene de groază cu oameni prăbuşiţi unii peste altii, care ţipau disperaţi. Cei care s-au putut ridica în picioare au încercat să iasă cât mai repede din vagoanele contorsionate. Ore în şir, echipele de intervenţie au scos răniţii din tunelul săpat sub pământ.

Mulţi dintre ei au primit îngrijirii medicale chiar în spaţiile verzi de lângă staţia de metrou, alţii au fost transportaţi de urgenţă cu ambulanţele şi elicopterele la spitalele din capitala rusă. Autorităţile caută acum vinovaţi.

„Sunt investigate mai multe posibile cauze ale accidentului, principala pistă pe care mergem este încălcarea regulilor în ceea ce priveşte siguranţa”, spune Roman Syomushkin, reprezentant ministerul rus de Interne.

Oficialii şi reprezentnaţii regiei de metrou din Moscova nu exclud însă nici varianta unei mâini criminale. Asta după ce, mai mulţi martori spun că maşinistul ar fi frânat brusc din cauza unei alarme de incendiu, care ulterior s-a dovedit a fi falsă. Oficialii de la Moscova au decretat ziua de mâine, zi de doliu naţional în memoria celor care şi-au pierdut viaţa.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri