Un zbor internaţional mai ieftin decât trenul între două oraşe din Marea Britanie

Data publicării:
avion getty

Jordon Cox are 18 ani şi este expert în găsirea de chilipiruri, de la cupoane pentru cumpărături până la vacanţe şi bilete de avion. Aşa a descoperit că un bilet de tren din oraşul unde ţinuse un curs îl costa mai mult decât un bilet de avion către Germania şi apoi de acolo înapoi în localitatea unde locuieşte.

„Am descoperit că este mai ieftin să ajung acasă în Essex dacă zbor către Germania şi să stau acolo şapte ore, să vizitez tot ce pot şi să zbor înapoi la Londra pe Stansted, care se află în apropierea casei mele, decât să cumpăr un bilet doar dus din Sheffiled către casă”, spune Jordon Cox, blogger.

Aşa a început aventura tânărului, care în loc să facă 3 ore şi jumătate până acasă, a făcut nu mai puţin de 13 ore, dar s-a ales cu o vizită în Berlin, oraş pe care voia să-l vadă de multă vreme.

Am aterizat în Berlin, este foarte frig, minus două grade Celsius, este zăpadă peste tot. Voi lua un tren către centru, care costă 3,30 euro. Trenul m-a lăsat pe strada Friedrich. Şi de acolo am pornit vizitarea obiectivelor turistice”, adaugă tânărul.

În timpul petrecut între curse, tânărul a vizitat Poarta Brandeburg, clădirea Parlamentului, muzeul Holocaustului, piaţa Potsdam, a avut timp şi de o scurtă oprire la muzeul Comunicaţiilor. De-a lungul călătoriei, Jordon Cox şi-a notat toate cheltuielile, inclusiv pentru biletele de autobuz şi mâncare. El a tras concluzia că, dacă ar fi călătorit cu trenul l-ar fi costat 51,79 lire sterline, faţă de 44,07 lire atât cât a cheltuit în timpul voiajului cu avionul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri