VIDEO. Manifestații contra și pro-Rusia la Chișinău

Data publicării:
manifestatie chisinau

sursa foto: unimedia.md

Simpatizanții partidului „Patrioții Moldovei” intonau cântece rusești și imnul Rusiei și afișau pancarte prin care condamnau asocierea Moldovei la UE și cereau aderarea la Uniunea Vamală cu Rusia. „Asocierea cu UE = Colonizarea Moldovei”, scria pe una dintre pancartele afișate.

Acțiunea desfășurată de Tinerii Moldovei a avut ca slogan principal „AICI NU E CRIMEEA”. Organizația a cerut o poziție mai fermă a autorităților și societății civile cu privire la presiunile făcute de Federația Rusă.

Printre manifestanţi a fost şi Domnica Cemortan, moldoveanca suspectată de implicarea în tragedia de pe nava Costa Concordia, care s-a scufundat în 2012. Ea a trecut alergând prin fața manifestanților pro-ruși cu un drapel al României în mână, relatează ProTV Chișinău.

În timpul protestului a fost ars un portret al președintelui rus Vladimir Putin. Manifestanții au transmis și o scrisoare pentru liderul de la Kremlin.

„Vorbim aici despre anul 1999 când dumnealui şi-a luat responsabilitatea să-şi retragă forţele armate ruse din Transnistria şi nu a făcut-o”, a declarat Anatol Ursu, de la mișcarea Tinerii Moldovei.

Nu a întârziat și replica din parte contramanifestanților, simpatizanţi ai Partidului „Patrioţii Moldovei”: „Numai datorită Rusiei ţara noastră va exista pe harta lumii şi vom rămâne ca popor şi vom vorbi în limba noastră moldovenească şi dragă", a declarat preşedintele Patidului „Patrioţii Moldovei”, Mihai Garbuz, citat de publika.md.

Zeci de poliţişti au format scuturi vii pentru a împiedica ciocnirea celor două tabere, relatează jurnal.md

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri