Pentru a doua seară la rând, locuitorii din capitala Belgiei s-au adunat în piaţa din centrul oraşului, pentru a comemora victimele atentatelor din oraşul lor. Au rămas acolo până după miezul nopţii, ca să cânte, să mediteze şi să se reculeagă. Printre ei au fost şi mai mulţi studenţi români.

Embed:

Belgienii au ales să răspundă terorismului într-un mod surprinzator. Miercuri, la ora 22.00, în Piața Centrală din Bruxelles peste 2000 de persoane s-au adunat, oameni care au venit, au zăbovit câteva minute, au cântat, au aprins lumânări și s-au rugat pentru cei care au murit în atentate.

Printre cei din piaţă au fost şi câţiva studenţi români care au venit să-şi manifeste solidaritatea.

„Bruxelles e destul de mic, circulăm toți cu metroul. Puteam să fiu eu, un părinte, un prieten. Asta e cel mai șocant pentru mine când mă gândesc că trăiesc ca aici și ești în pericol oriunde” a declarat o tânără.

„Cred că nu suntem în siguranță nicăieri, cu teroriștii care circulă liber printre noi”, a spus altă româncă care a adăugat că cea mai bună soluție de răspuns în fața acestui atentat este „educația și să le arătăm că folosind forța nu rezolvă nimic”.

„Sincer vă spun, mie nu mi-e frică. Era inevitabil, având în vedere istoria lui. Dar e adevărat că poporul belgian simte o presiune, dar vom trece împreună peste. Important este să fim toți uniți, cei care stăm în Belgia și cei care stau în România și Europa, pentru că este o chestie care ne atinge pe toți”, a subliniat un alt român.

De altfel, printre cei din piaţă au fost şi musulmani care au venit să transmită că terorismul nu are nimic de-a face cu religia.

„Am venit aici ca să respingem ura, să cerem renunţarea la terorism şi să arătăm că terorismul nu are religie”, a declarat un musulman.

În jur de 40 dintre victimele atentatelor de la Bruxelles sunt străini, scrie presa belgiană.

Citiți și: 
Patru români răniţi în atentate. Teroriștii ISIS aveau bombele în valize. De ce Bruxelles?
Atentate la Bruxelles. Turcia acuză Belgia că i-a ignorat avertismentele
Atentatele de la Bruxelles | Mesajul lăsat de unul dintre teroriști 
C.T.Popescu: Așa ceva se poate întâmpla și pe Aeroportul Otopeni  

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!