Vladimir Putin: Ofensiva ucraineană este o crimă gravă. Vor exista consecințe

Data publicării:
slavyy

ACTUALIZARE 17.08 

Rusia începe o nouă rundă de manevre militare la mai puţin de trei sute de kilometri de localitatea ucrainenană Slaviansk.

Ministrul rus al Apărării susţine că Rusia este constrânsă să acţioneze, în urma noii ofensive militare declanşată de Kiev în estul Ucrainei.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, susţine că ofensiva ucraineană este o crimă gravă chiar împotriva poporului acestei ţări şi avertizează că vor exista „consecinţe” dacă va muri vreun cetăţean rus.

Manevrele militare ruse vin la foarte scurt timp după ce cinci militanţi fideli Moscovei au fost ucişi la Slaviansk, în confruntările armate dintre separatişti şi militarii trimişi de Kiev.

ACTUALIZARE 13.14.Cinci persoane și-au pierdut viața în violențele din Slaviansk.

Tensiunile din estul Ucrainei demonstrează că acordul de la Geneva, privind soluţionarea paşnică a crizei, nu a produs niciun efect. O constatare făcută şi de preşedintele american, care acuză Rusia că nu respectă acordul şi avertizează că ar urma noi sancţiuni.

De cealaltă parte, Vladimir Putin susţine că ofensiva autorităţilor de la Kiev este o crimă gravă împotriva poporului ucrainean şi avertizează că vor exista consecinţe dacă va muri vreun cetăţean rus. 

___________________________________________________________________________________

Violenţe s-au înregistrat şi în timpul nopţii. Un soldat a fost rănit într-un atac al separatiştilor asupra unei baze militare aflate între oraşele Doneţk şi Slaviansk.

Iar la Mariupol, armata ucraineană a preluat controlul asupra primăriei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri