Putin a ordonat trupelor din centrul țării să intre în alertă de luptă. Ministrul Apărării: E vorba de exerciții militare

Data publicării:
putin ameninta - kremlin-2.ru

„Conform ordinului (lui Vladimir Putin - n.red.), începând de la ora 11:00, ora Moscovei (10:00, ora României), trupele din cadrul Districtului Militar Central şi formaţiunile şi unităţile militare care se află pe acest teritoriu au fost plasate în stare de alertă maximă”, a anunţat ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu, citat de agenţii ruseşti de presă.

Trupele au fost plasate în stare de alertă după ce Vladimir Putin a ordonat exerciţii militare neprogramate în perioada 21-28 iunie, a precizat Şoigu. Această perioadă acoperă perioada armistiţiului ucrainean, denunţat de către Moscova.

Şeful Statului Major al armatei ruse Valeri Gherasimov a precizat că peste 65.000 de militari şi peste 180 de avioane, aproximativ 60 de elicoptere şi aproximativ 5.500 de unităţi de echipament militar participă la exerciţii.

Între timp, preşedintele Petro Poroşenko a anunţat aplicarea planului de pace din estul Ucrainei şi încetarea unilaterală a focului. 

Separatiştii au respins, însă, planul de pace şi au atacat din nou în această dimineaţă un punct de trecere a frontierei aflat în regiunea Doneţk, rănind trei soldaţi ucraineni. Planul a fost respins şi de Moscova, care spune că acesta este de fapt un ultimatum dat militanţilor proruşi.

Între timp, Rusia a trimis noi trupe la graniţa cu Ucraina, ceea ce sporeşte temerile Occidentului că Moscova nu a renunţat la ideea unei intervenţii în fosta republică sovietică.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri