Vreme rea în toată Europa. Rafale de vânt de 160 km/h în Germania

Data publicării:
camion-rasturnat2

În Olanda şi Belgia, vântul a răsturnat mai multe camioane pe autostrăzi. Pe autostrăzi s-au format cozi de 100 de kilometri, iar mai multe drumuri au fost închise din cauza copacilor smulşi din rădăcină.

Probleme au fost şi în Belgia, unde viteza vântului a depăşit 100 de kilometri pe oră în vestul ţării. Sute de locuinţe au rămas fără curent electric.

În acest timp, germanii din nord-vestul şi centrul ţării se confruntă cu cea mai puternică furtună din ultimii ani. Rafalele de vânt au atins 160 de kilometri pe oră şi au lăsat în urmă linii de electricitate rupte, trafic feroviar blocat şi copaci smulşi din rădăcină. În oraşul Hamburg, un arbore a căzut peste un bloc de locuinţe.

„Am auzit un zgomot puternic. Ne uitam la televizor, iar atunci când am auzit zgomotul, m-am întrebat dacă nu se aude cumva din casa scării”, spune un locatar.

Pentru cei aflaţi în gări a fost o aşteptare lungă, pentru ca toţi copacii doborâţi să fie îndepărtaţi de pe şine. Nu şi-au pierdut, însă, calmul.

„Ce poţi face într-o situaţie ca asta? Nimeni nu poate face nimic. E o furtună şi fiecare trebuie să găsească o modalitate de a ajunge acasă sau unde trebuie să fie”, spune o pasageră afectată de întârzieri.

Pe aeroportul din Frankfurt, 140 de curse aeriene au fost anulate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri