Gyorgy Frunda, consilier onorific al lui Victor Ponta, și-a retras banii din băncile grecești

Data publicării:
Frunda FB 7.7.2015

Pe fondul crizei elene, fostul senator UDMR susţine că nu a făcut decât să ia o măsură preventivă. Gyorgy Frunda este cunoscut pentru afacerile sale şi investiţiile bancare de ordinul sutelor de mii de lei şi euro. În ultima sa declaraţie de avere ca parlamentar, el menţiona 230.000 de lei, aproximativ 13.000 de dolari şi aproape 10.000 de euro ca depozite la o bancă grecească.

„Mulţi oameni au spus: de ce să fug în ultima clipă, când dezastrul va fi iminent, de ce să ajung să-mi scot banii sau să apelez la stat, la Fondul de Garantare al Creditelor? (...) Dacă situaţia economică a Greciei se va redresa, probabil şi eu şi alţii vom reveni la băncile de la care am plecat, mai ales că acestea dădeau o dobândă puţin mai mare decât băncile mai sigure.”

Băncile greceşti din România sunt supuse legislaţiei româneşti, dar legislaţia românească şi europeană asigură depunerile până la o sută de mii de euro.

Fostul senator UDMR este de părere că „întotdeauna când există un pericol, gândirea preventivă înlătură tratamentul dureros”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri