Sfaturi pentru turiștii români care pleacă în Grecia. Ce trebuie să știți dacă vreți să renunțați la vacanță

Data publicării:
vacanta grecia

Am avut ieri niște telefoane, azi nu. Cum, ce este, ce se întâmplă, cum este, dacă situația se agravează, dacă se ajunge la un blocaj total, dacă sunt greve sau manifestații. Sunt doar în Atena și Salonic. În insule e pace”, spune Mircea Vladu, proprietarul unei agenții de turism.

Turistul se întreabă de două ori înainte să plece”, confirmă Răzvan Pascu, consultant în turism.

Grecia este una din destinaţiile de vacanță preferate de români.

Atmosfera, ospitalitatea și mâncarea tradițională grecească îi atrag pe 250 de mii de români anual în Grecia. Acum, din cauza problemelor economice de acolo, cei care nu și-au rezervat vacanțe aleg Turcia sau Spania.

Cei care vor totuşi să renunţe la sejur, o pot face cu cel puţin 30 de zile înainte. Primesc înapoi inclusiv banii pe biletele de avion, dar doar dacă este vorba despre zboruri charter. Atenţie, însă, la pachetele cumpărate la reduceri, încă de la începutul anului.

„Cu early booking penalizarea este de 100 la sută pentru că au beneficiat de un discount foarte mare, dar nu am avut nicio cerere de retragere”, spune Marius Berca, reprezentantul unei agenții de turism.

„La fel, ofertele last minute, pleci săptămâna asta sau cea viitoare”, adaugă Mircea Vladu, proprietarul unei agenții de turism.

Dacă ați plătit cazarea prin intermediul unui site de rezervări online sau direct la hotel, este posibil să primiți înapoi banii integral sau să recupați până la 30% din sumă. Dacă ați cumpărat însă un sejur la promoţie, atunci banii nu pot fi returnaţi, spun hotelierii.

Pentru cei care pleacă în următoarea perioadă în concediu, specialiştii au câteva sfaturi.

„Dacă mergem în Grecia cu mașina, aș recomanda să se facă reîncărcarea rezervoarelor la ultimele benzinării din Bulgaria”, spune Răzvan Pascu, consultant în turism.

Acolo nu le trebuie decât niște bani cash pentru suveniruri sau pentru a merge seara la taverne”, arată Marius Berca, reprezentantul unei agenții de turism.

Cele mai căutate zone sunt Thassos, Halkidiki şi Lefkada.

Drumul cu maşina durează între opt şi 12 ore, iar preţul unui pachet care include cazare cu demipensiune la un hotel de patru stele costă în jur de 700 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri