Vladimir Putin se implică în soluționarea crizei din Grecia

Data publicării:
tsipras cu putin - facebook tsipras

FOTO: Facebook Alexis Tsipras

Au discutat despre cooperarea dintre Rusia și FMI, în contextul rezultatelor referendumului din Grecia pe tema condițiilor puse Atenei de creditorii internaționali. S-a exprimat speranța că va continua căutarea soluției optime la problema îndatorării Greciei, luând în calcul interesele tuturor părților”, anunță comunicatul Kremlinului.

La rândul său, președintele rus Vladimir Putin a fost sunat, luni, de premierul Greciei, Alexis Tsipras. Au discutat despre rezultatul referendumului din Grecia, dar și despre chestiuni legate de aprofundarea cooperării dintre Rusia și Grecia. Vladimir Putin și-a exprimat sprijinul pentru poporul grec în depășirea dificultăților pe care le întâmpină țara, subliniază un alt comunicat al Kremlinului. 

„Noi respectăm voința exprimată la plebiscitul” de duminică în Grecia, o „țară cu care avem relații foarte apropiate de lungă durată și un parteneriat foarte strâns”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Dmitri Peskov a precizat că Grecia „nu a cerut niciun fel de ajutor” Rusiei până acum. „Dacă Grecia are nevoie de asistență financiară, ea ar trebui să o ceară singură Rusiei, dar până în prezent astfel de cereri nu au venit din partea Atenei', a spus Peskov, citat de agenția TASS.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat la telefon, luni seara, și cu omologul francez, Francois Hollande, despre rezultatele referendumului care a avut loc duminică în Grecia, a informat biroul de presă al Kremlinului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri