O fostă profesoară universitară a devenit prima femeie președinte a Taiwanului, în urma unui scrutin de importanță istorică. Tsai Ing-wen a candidat din partea Partidului Progresiv Democratic (DPP) al Taiwanului, formațiune politică care susține independența față de China, relatează BBC News. 

Foto: Facebook.com/Tsai Ing-wen

Chiar dacă nu s-a exprimat clar în această chestiunii, opozanții ei susțin că relația Taiwanului cu China se va deteriora, deoarece Tsai Ing-wen nu recunoaște politica „Chinei unitare”.

China consideră dintotdeauna insula ca parte integrantă a teritoriului său și că, la nevoie, ar putea prelua controlul asupra acesteia prin forță. 

Victoria lui Tsai Ing-wen, în vârstă de 59 de ani, a fost evidentă când Eric Chu, candidatul KMT, și-a recunoscut înfrângerea. 

Actualul președinte al Taiwanului este Ma Jing-jeou din partea Kuomintang (KMT), care a pus în practică o inedită politică de destindere cu Beijingul, conform Agerpres.

Conducătoare a principalei formațiuni de opoziție, Partidul Democratic Progresist (PDP), Tsai Ing-wen ar urma să beneficieze de neîncrederea alegătorilor taiwanezi față de gigantul asiatic și de frustrarea unora dintre aceștia în fața stagnării economiei.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!