A petrecut 39 de ani după gratii nevinovat. Ce i-a spus judecătorul când l-a eliberat

Data publicării:
detinut american

„Acest caz va fi clasat. Domnule Jackson, veţi fi liber să plecaţi. Viaţa este presărată cu mici victorii, dar aceasta este una mare. Vă doresc mult noroc!”. Sunt cuvintele judecătorului pe care Ricky Jackson le aştepta de 39 de ani, atunci când a intrat la închisoare pentru o crimă pe care nu o comisese.

Este minunat! Sunt foarte fericit, nu mai trebuie să spun asta. Cuvintele nu pot exprima ce simt acum, mă bucur că am ieşit, că sunt un om liber”, a declarat bărbatul.

Eliberarea lui Ricky Jackson, care a fost condamnat împreună cu cei doi frați ai săi, a fost posibilă după ce poliţia din Ohio a redeschis cazul în urma unui reportaj despre crima pe care ar fi comis-o cei trei. Persoana care a depus mărturie împotriva lor în 1975 a recunoscut că a minţit pentru că poliţia făcuse presiuni asupra lui. La acel moment avea doar 13 ani.

Ricky Jackson este condamnatul american care a petrecut după gratii cea mai lungă perioadă de timp deşi era nevinovat.

Ricky Jackson încearcă acum să se readapteze vieţii în afara închisorii şi, cel mai probabil, avocaţii săi vor cere şi reparaţii financiare pentru anii petrecuţi pe nedrept în spatele gratiilor. Fraţii lui au cerut şi ei rejudecarea, însă nu au primit încă un răspuns din partea autorităţilor americane. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri