Un bărbat plănuia să arunce în aer clădirea Congresului american

Data publicării:
lee cornell suspect terorist sua - twitter

Bărbatul se numește Lee Cornell, are 20 de ani, este de culoare albă, iar autoritățile spun că a fost radicalizat și acum este un susţinător al Statului Islamic. El este acuzat de tentativă de omor şi pentru posesie ilegală de arme de foc. Suspectul a fost arestat în statul Ohio (nord), după ce a cumpărat două arme semiautomate şi muniţie dintr-un magazin din statul Ohio.

Tânărul a intrat în atenţia FBI după ce a postat pe o reţea de socializare un mesaj în care încurajează organizarea de atentate teroriste în America de Nord.

Potrivit procesului verbal al agentului FBI care l-a arestat pe Cornell, suspectul a deschis conturi de Twitter sub numele de Raheel Mahrus Ubaydah şi posta "comunicate şi înregistrări video" în favoarea grupării Statul Islamic.

De asemenea, el şi-a exprimat susţinerea faţă de un "jihad violent şi atacurile comise de alţii în America de Nord". Într-o discuţie cu un agent FBI sub acoperire, suspectul a mărturisit că îi "consideră pe membrii Congresului drept duşmani şi are intenţia de a efectua un atac asupra Capitoliului, la Washington". Cornell a cumpărat miercuri "arme semiautomate şi peste 600 de muniţii, cu scopul de a se deplasa la Washington şi a ataca mai mulţi angajaţi din interiorul Capitoliului", informează un comunicat al autorităților americane.

Tatăl suspectului a declarat că în niciun caz fiul său nu ar fi dus la îndeplinire un astfel de plan. Băiatul este sensibil, iar cel mai bun prieten al său este o pisică. N-ar putea să omoare nicio muscă, a declarat tatăl pentru CNN.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri