Al treilea deces provocat de Ebola

Data publicării:
ebola-1

Zece cazuri de îmbolnăviri au fost confirmate de către Ministerul nigerian al Sănătăţii. Epidemia de Ebola afectează patru ţări din Africa de vest de la începutul anului. În Sierra Leone, Guineea şi Liberia numărul infectărilor se apropie de două mii de persoane.

Între timp, Ebola a facut prima victimă în Europa. Un preot spaniol care s-a îmbolnăvit în timpul unei misiuni în Africa a murit la Madrid.

Panica a cuprins şi Turcia. O femeie venită din Nigeria a fost izolată în carantină pe aeroportul din Istanbul.

Pe de altă parte, secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, a anunţat marţi numirea unui coordonator ONU pentru gestionarea crizei provocate de epidemia de Ebola în Africa de Vest şi a îndemnat guvernele vizate să evite panica.

„Este necesar să evităm panica şi frica. Ebola poate fi oprită”, a dat asigurări Ban Ki-moon, la sediul ONU de la New York.

El l-a numit pe doctorul britanic David Nabarro în funcţia de coordonator al ONU pentru gestionarea crizei provocate de epidemia de Ebola. Nabarro este însărcinat să supervizeze reacţia la nivel mondial faţă de epidemia actuală, care s-a soldat deja cu peste 1.000 de morţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri