Al-Qaida în Yemen: Atacul de la Charlie Hebdo a fost comandat de Ayman al-Zawahiri

Data publicării:
zawahiri al-qaida lider - mfax-1

Ayman al-Zawahiri / FOTO: MediafaxFoto

"Eroii au fost recrutaţi şi au acţionat, au promis şi au trecut la fapte, spre marea satisfacţie a musulmanilor", a declarat în înregistrarea video postată pe un site islamist Nasser Ben Ali al-Anassi, unul dintre liderii Al-Qaida în Peninsula Arabă (AQPA), filiala din Yemen a reţelei teroriste Al-Qaida.

"Operaţiunea a fost efectuată la ordinul emirului nostru general Ayman al-Zawahiri şi în conformitate cu voinţa postumă a lui Osama ben Laden", a adăugat al-Anassi, potrivit Mediafax.

"Noi, Al-Qaida în Peninsula Arabă, revendicăm responsabilitatea pentru această operaţiune, ca răzbunare", a precizat el.

Al-Anassi a făcut referire la autorii atentatului de la redacţia publicaţiei Charlie Hebdo, fraţii Kouachi, dintre care unul a afirmat că face parte din AQPA la scurt timp după comiterea atacului.

"Ţinem să transmitem naţiunii musulmane că noi am ales ţinta, am finanţat operaţiunea şi l-am recrutat pe şeful ei", a adăugat al-Anassi.

Textul citit de acest lider AQPA era intitulat "Răzbunare pentru profetul lui Allah: mesaj despre atacul binecuvântat de la Paris".

Într-o înregistrare video difuzată vineri, un lider religios al AQPA a ameninţat Franţa cu noi atacuri. "Nu veţi fi în siguranţă atât timp cât veţi lupta împotriva lui Allah, a mesagerului său şi a credincioşilor", declara în acest mesaj Harith al-Nadhari, o autoritate în materie de sharia, legea islamică.

Autorii atacului soldat cu 12 morţi la redacţia Charlie Hebdo, Cherif Kouachi, care a declarat că urmează instrucţiuni ale AQPA, şi fratele său Said, care ar fi participat în Yemen la antrenemente ale Al-Qaida, au fost ucişi vineri de forţele de ordine, după ce s-au retras într-o tipografie situată la nord-est de Paris.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri