Americanii testează arma viitorului

Data publicării:
arma americnai

La prima vedere, noua armă a americanilor pare un tun clasic. Este, însă, mult mai mult de-atât, fiindcă funcţionarea ei se bazează pe pulsul electromagnetic. Un avantaj enorm atunci când vine vorba de viteza proiectilului şi distanţa acoperită, dar cu un consum uriaş de electricitate - 25 de megawaţi, o cantitate suficient de energie cât să alimenteze peste 18.000 de locuinţe.

Jerry Hendrix, analist militar: „Datorită lansării acestor proiectile la o distanţă mare şi cu o precizie deosebită, ne vom putea angaja din nou în lupte navale, lucru pe care nu l-am mai făcut de zeci de ani.”

Odată lansat din tunul electromagnetic, proiectilul de 11 kilograme zboară cu o viteză de peste 7.000 de kilometri pe oră. Un adevărat asteroid militar, care distruge totul în calea lui. Spre deosebire de proiectilele convenţionale, acesta nu pierde din viteză odată ce e lansat, aşa că acoperă distanţe mult mai mari - 200 de kilometri în mai puţin de două minute.

Robert Work, secretarul adjunct al Apărării: „(Acest sistem, n.red.) va permite urmărirea avioanelor inamice, a rachetelor balistice sau de croazieră şi doborârea lor.”

Pentagonul a investit deja 800 de milioane de dolari în dezvoltarea acestui tun electromagnetic de nouă metri. Suma finală ar putea mult mai mare, ţinând cont că americanii vor să şi adapteze tunurile cu care sunt dotate în prezent navele de război, astfel încât să poată folosi proiectilele tunului electromagnetic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri