Armistiţiul din Ucraina, în pericol. Ambele tabere se acuză că au continuat ostilităţile

Data publicării:
petro porosenko - fb 2

A fost linişte noaptea trecută în estul Ucrainei după cinci luni de lupte între trupele guvernamentale şi rebelii pro-ruşi. Totuşi la scurt timp după încheierea armistiţiului, ambele tabere s-au acuzat că au continuat ostilităţile.

"Ieri (vineri), la ora 21.00, au fost mai multe tiruri de rachetă la periferia Doneţkului, precum şi un convoi de armament greu care venea din Zaporijjia", o regiune vecină cu Doneţk, a declarat pentru AFP Vladimir Makovici, un oficial din cadrul Parlamentului separatist.

La rândul său, Kievul a acuzat sâmbătă rebelii proruşi că au tras asupra poziţiilor armatei. "Vineri au fost 28 de focuri de armă împotriva poziţiilor forţelor ucrainene, dintre care zece după intrarea în vigoare a armistiţiului", a declarat purtătorul de cuvânt militar ucrainean, Andrii Lisenko, în cursul unei întâlniri cu presa.

Aceste tiruri au avut loc în regiunile Doneţk şi Lugansk, două bastioane ale separatiştilor proruşi, potrivit acestui purtător de cuvânt.

Armistiţiul a intrat în vigoare vineri, la ora 18.00 (18.00 ora României), după un acord încheiat la Minsk între Kiev şi rebeli.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri