Shin Beth și poliția israeliană îl caută intens pe autorul unui atac armat într-un bar din Tel Aviv

Data publicării:
israel atac

ACTUALIZARE 20:00  Un dispozitiv impresionant de forţe de securitate este acum pe urmele atacatorului, care a fost identificat drept un arab cu cetăţenie israeliană. Acesta are domiciliul într-un oraş aflat în nordul Israelului. Tânărul de 29 de ani a fost identificat după ce tatăl său, care lucrează ca agent de securitate, şi-a dat seama că-i lipseşte arma din dotare şi a anunţat autorităţile.

Presa israeliană a dat publicităţii imagini cu agresorul, care a fost surprins chiar în momentul în care a deschis focul cu asupra clienţilor unui bar. El a fost surprins şi de camerele de supreverghere dintr-un magazin de alimente în care a intrat înainte de atac. Aici a scos arma din rucsac. Nu este clar, în acest moment, care a fost motivul atacului şi nici dacă a fost sau nu un act terorist.

Serviciul intern de informații, Shin Beth, s-au implicat în căutarea agresorului, iar poliția caută din casă în casă, scrie presa israeliană.


Până la momentul transmiterii acestei știri nu este clar ce anume se află la originea acestui atac, sau dacă a fost vorba despre un atac terorist. 

Bărbatul a deschis focul cu o armă semiautomantă asupra clienților care erau la terasa unei cafenele. 

Poliția rămâne prudentă în ceea ce privește motivațiile acestui atac, care intervine în plin val de acte de violență antiisraeliene comise de palestinieni și în contextul amenințărilor Hezbollahului libanez și ale jihadiștilor. Nu este exclusă însă nici ipoteza unei răfuieli mafiote. 

Între timp, autoritățile au declanșat o amplă operațiune de căutare a suspectului în Tel Aviv. Imaginile de pe camerele de supraveghere înfățișează un bărbat cu ochelari, care are un rucsac pe care îl umple într-un magazin de produse dietetice, după care scoate o armă, se postează în pragul ușii și deschide focul asupra clienților de la barul alăturat. Este locul de unde le-a rănit pe cele două persoane care au decedat ulterior. Bărbatul își continuă apoi drumul și deschide din nou focul, după circa 150 de metri, asupra terasei unui al doilea local, rănind mai multe persoane. 

Anchetatorii au găsit un încărcător ce corespunde, aparent, unui pistol semiautomat italian Spectre. Un purtător de cuvânt al poliției a refuzat să confirme informațiile potrivit cărora ar fi fost găsit și rucsacul agresorului, cu un Coran înăuntru. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri