Avionul care se încarcă la priză 

Data publicării:
nasa foto avion

Maxwell este numele noului prototip al unui avion electric care este dezvoltat de NASA. Este prima încercare serioasă de a produce o aeronavă de acest fel care să poată concura cu avioanele convenţionale, cu motoare cu combustie.

Inginerii de la NASA au fost nevoiţi să găsească alte abordări faţă de cele obişnuite, atât pentru a profita de avantajele motoarelor electrice, cât şi pentru a ocoli câteva dintre dezavantaje.

De exemplu, aripile noului avion sunt mult mai subţiri decât ale altor aeronave de aceleaşi dimensiuni. O aeronavă normală are aripile groase pentru a ajuta la decolare şi la aterizare, când este nevoie de mai multă portanţă, dar încetinesc avionul în timpul zborului.

Soluţia celor de la NASA a fost însă să monteze un număr impresionant de motoare, nu mai puţin de paisprezece fiind fixate pe aripile avionului.

Însă principala problemă întâmpinată de cercetătorii de la NASA este legată de bateriile existente în acest moment. Acestea ocupă aproape tot spaţiul din avion, lăsând loc doar pentru pilot, şi permit o autonomie de maximum o oră.

De fapt, avionul Maxwell pune la încercare noile tehnologii, care să testeze dacă un astfel de avion ar putea deveni viabil în viitor, odată cu dezvoltarea unor noi baterii mai puternice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri