3 milioane de beculeţe şi 100 de metri înălţime: Rio de Janeiro intră în Cartea Recordurilor cu cel mai mare brad din lume

Data publicării:
pom

Cel mai mare brad de Crăciun din lume şi-a aprins ornamentele la Rio de Janeiro. Peste 100.000 de curioşi au asistat la un spectacol grandios, la sfârşitul căruia pomul a intrat în Cartea Recordurilor. Motivul: are 100 de metri înălţime, deci întrece inclusiv Palatul Parlamentului din Bucureşti.

Peste 3 milioane de beculeţe colorate au împodobit structura de aproape 550 de tone a bradului uriaş de la Rio de Janeiro, spectacolul de lumini din jurul lansării marcând oficial începutul sărbătorilor de iarnă.

Localnicii şi turiştii veniţi cu zecile de mii din toate părţile Americii Latine au fost fascinaţi.

Anul acesta, organizatorii au oferit un adevărat spectacol tematic. Bradul a fost rând pe rând decorat cu forme de copaci, de animale marine şi terestre sau cu imagini cu oameni care se ţin de mână.

Ceremonia aprinderii bradului de Crăciun de la Rio a fost organizată pentru prima dată în 1996 şi a devenit deja al treilea eveniment ca mărime organizat în metropola braziliană.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri