CIA ia apărarea Arabiei Saudite

Data publicării:
John Brennan director CIA GettyImages-163554667

Documentul de 28 de pagini va dovedi, spune John Brennan, că Arabia Saudită nu a jucat niciun rol în complotul care a îndoliat Statele Unite acum 15 ani.

Comisia 9/11 a verificat minuţios aceste acuzaţii legate de implicarea saudiţilor, a Guvernului saudit, iar concluzia a fost că nu există dovezi care să confirme că Guvernul saudit ca instituţie sau oficiali saudiţi de rang înalt au contribuit individual la atacurile din 11 septembrie. Cred că acest raport de 28 de pagini va fi publicat şi cred că este bine să fie publicat”, a declarat John Brennan, directorul CIA.

Administraţia americană a pus problema declasificării acestui raport, finalizat în 2002, după ce Senatul a votat un proiect de lege prin care familiile victimelor de la 11 septembrie ar putea primi dreptul de a da în judecată guvernul saudit, suspectat de complicitate în plănuirea atacurilor din Statele Unite.

Unele voci susţin că documentul a rămas secret atâta vreme tocmai pentru că dovedeşte existenţa unor legături între oficiali de la Riad şi atentatori. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri