Cazul avionului dispărut. Probe distruse de un localnic de pe insula Reunion

Data publicării:
localnic reunion

Nicolas Ferrier, locuitor din Reunion: „Era un scaun albastru, la fel ca unul de autobuz. Un scaun albastru. (...) Era la începutul lunii mai când am găsit acel obiect, fără să îmi dau seama. Chiar am stat pe el, fără să ştiu ce este. (...) Nu ştiu dacă făcea sau nu parte dintr-un avion. Slujba mea este să supraveghez marea. Am găsit chiar valize şi le-am ars. Poate că am găsit şi alte lucruri care ar fi aparţinut avionului şi le-am ars fără să îmi dau seama”. (sursa: The Telegraph)

Autorităţile au avut totuşi noroc. Un om lucid a găsit înaintea îngrijitorului o bucată din uşa unui avion pe o plajă din Reunion şi a dat alarma. Porţiunea de fuselaj va ajunge în acelaşi laborator de la Toulouse unde a fost dus şi un fragment din aripă, găsit tot pe insula din Oceanul Indian. Specialiştii vor face teste pentru a afla dacă sunt bucăţi din Boeingul 777 dispărut acum aproape un an şi jumătate.

Pe insulă ar putea fi mai multe rămăşiţe ale epavei, care nu au fost distruse încă de îngrijitorul plajei.

Nici acum nu realizez ce am făcut. Pentru mine este un lucru normal, găsesc resturi tot timpul”, spune Nicolas Ferrier.

Avionul Malaysia Airlines MH370 avea 239 de oameni la bord şi a dispărut de pe radare la puţin timp după ce a decolat de la Kuala Lumpur, anul trecut, pe 8 martie. În ciuda celei mai scumpe operaţiuni de căutare din istorie, efectuate de mai multe ţări din sudul Asiei şi de armata australiană, autorităţile malaeziene nu au aflat nici unde este Boeingul, nici ce s-a întâmplat de a dispărut.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri